diumenge, 21 de febrer de 2016

LA REGLA D'EN KIKOLa regla d'en Kiko
Darrerament en els diferents mitjans de comunicació apareixen notícies sobre l’abús a menors. Un dels darrers casos que està tenint molta revolada és el de la denúncia per abusos a alguns menors en una escola de Barcelona. Escoltar aquestes notícies, com a pares i mares,  ens planteja dubtes sobre com afrontar aquest tema amb els nostres fills i filles.
La Unió Europea estima que un de cada cinc infants és víctima d’algun tipus d’abús i violència sexuals. Això passa als nens i nenes de totes les edats, races, classes socials i religions. L’autor sol ser algú que l’infant coneix i en qui confia, o bé un altre nen o un adolescent.
A continuació us exposem un parell de recursos que hem trobat per treballar amb els nens i nenes i donar eines als infants per identificar si alguna vegada sospiten que es troben en una situació estranya.
El Consell d’Europa l’any 2011 va presentar un mètode dirigit a mares, pares i educadors/es per aportar eines que ajudin a prevenir la violència sexual sobre els infants. Es tracta de “La Regla d’en Kiko” , un conte que vol ajudar a iniciar una conversa amb els nostres fills i filles i que pot esdevenir un instrument molt eficaç per protegir-los contra l’abús sexual i contra altres formes de violència sexual.
[cliqueu aquí per descarregar-vos-el de forma gratuïta]
Podeu consultar informació al respecte a l’article “La Regla d’en Kiko: el mètode per ajudar els pares, mares i educadors davant de l’abús sexual”, publicat a Vilaweb per Pere Cardús el passat dia 13 de febrer. [clik]
Un altre article interessant per parlar del tema amb els nens i nenes una mica més grans és “Trenquem el silenci: eines per a parlar a classe sobre els abusos a menors” dins del blog de l’editorial La Galera. [clik]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada