PER COMENÇAR


Educar és una tasca difícil i molt sovint el comportament dels nostres fills exigeix una perseverança i unes tècniques bàsiques de disciplina. La relació amb els nostres fills s’ha de prendre amb il·lusió, paciència i constància.

La paraula educació prové del llatí "educare" (formar, instruir) i es pot definir com a una transmissió de coneixements, valors, costums i formes d’actuar. L’educació no solament es produeix mitjançant la paraula sinó que està present en totes les nostres accions, sentiments i actituds: els pares som un exemple vivent pels fills, tant pels nostres fets com per les nostres paraules, per tant, al principi, el correcte i l'incorrecte és simplement allò que fem o diem els pares. Això implica una gran responsabilitat i una profunda reflexió sobre el comportament personal patern.

JoAN TuRu
A més, l'infant té dret a gaudir de nosatres com a pares, doncs l'educació no sols consisteix en la vessant racional d'escola, llibres, deures, sino també en compartir temps i espai amb els nostres fills.

Entre l’escola i la família hem de procurar educar els nostres fills en valors, aprendre hàbits saludables, passar temps en familia, l’ús de les noves tecnologies i ajudar els nostres fills en general.

En aquest sentit, el contacte amb la natura i amb la societat (concerts, conferències, festes populars, biblioteques, parcs...) poden ser-nos de gran ajuda.